ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး - ထီးကေလး စာေပ

Random Posts

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး

ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး

Share This
[Zawgyi]
ဒီေန႔အတြက္ ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပမယ္ေနာ္.....:)
***************************************
Admin ကေတာ့ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားတာကို ႀကိဳက္လို႔ ၾကက္သြန္ကို ေထာင္းၿပီးေတာ့ေရာ ပါးပါးလွီးၿပီးေတာ့ေရာ ထည့္ခ်က္တယ္... စမ္းၾကည့္ေပါ့ေနာ့....
ပထမဦးဆုံး ပုဇြန္ကို ေခါင္းေလးေတြျဖတ္ အခြံေလးေတြ ခြာၿပီး အသားမႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္ပါ..။ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီကို ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ( ၾကက္သြန္နီ မ်ားေလ ပိုခ်ိဳေလပါပဲရွင္) အဲ့ဒိေနာက္ ေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္နဲ႔  လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ အကုန္ေရာက္ ၿပီး နံႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ေလးေတြႏြမ္းလာတဲ့အခါ အသားမႈန္႔နဲ႔နယ္ထားတဲ့ပုဇြန္ကို ထည့္လိုက္ပါ။  အေပါ့ အငန္ကို ျမည္းၾကည့္ ၿပီး ႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေလးေတြေကြးၿပီး ရဲလာတဲ့အခါ ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီရွင္...

[Unicode]
ဒီနေ့အတွက် ပုဇွန်ဆီပြန်ဟင်း ချက်နည်းလေး ပြောပြမယ်နော်.....:)
***************************************
Admin ကတော့ကြက်သွန်အနှစ်များတာကို ကြိုက်လို့ ကြက်သွန်ကို ထောင်းပြီးတော့ရော ပါးပါးလှီးပြီးတော့ရော ထည့်ချက်တယ်... စမ်းကြည့်ပေါ့နော့....
ပထမဦးဆုံး ပုဇွန်ကို ခေါင်းလေးတွေဖြတ် အခွံလေးတွေ ခွာပြီး အသားမှုန့်နဲ့ နယ်ထားလိုက်ပါ..။ပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူ/နီကို ထောင်းပြီး ကြက်သွန်နီ အနည်းငယ်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ ( ကြက်သွန်နီ များလေ ပိုချိုလေပါပဲရှင်) အဲ့ဒိနောက် ထောင်းထားတဲ့ကြက်သွန်နဲ့  လှီးထားတဲ့ ကြက်သွန် အကုန်ရောက် ပြီး နံနွင်းမှုန့် အနည်းငယ် ထည့်၍ ဆီသတ်ပါ။ ကြက်သွန်လေးတွေနွမ်းလာတဲ့အခါ အသားမှုန့်နဲ့နယ်ထားတဲ့ပုဇွန်ကို ထည့်လိုက်ပါ။  အပေါ့ အငန်ကို မြည်းကြည့် ပြီး နှစ်သက်သလို ပြင်ဆင်နိုင်ပါတယ်။ ပုဇွန်လေးတွေကွေးပြီး ရဲလာတဲ့အခါ ပုဇွန်ဆီပြန်ဟင်းတစ်ခွက် ရပါပြီရှင်...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages