အလြယ္ကူဆံံုး ေကြ႔တီယို ျပုလုပ္နည္း - ထီးကေလး စာေပ

Random Posts

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here
အလြယ္ကူဆံံုး ေကြ႔တီယို ျပုလုပ္နည္း

အလြယ္ကူဆံံုး ေကြ႔တီယို ျပုလုပ္နည္း

Share This





[Zawgyi]
အလြယ္ကူဆံံုး #ေကြ႔တီယို ျပုလုပ္နည္း

အရုိးျပုတ္ရည္က အဓိကမို့ ျကက္အရုိး သို့ ဝက္အရုိးကို ျကက္သြန္ျဖဴ အခြံခြာထားေသာမုန္လာဥျဖူ၂လံုး ငရုတ္ေကာင္းမႈန့္ နံနံပင္အျမစ္ ပဲငံျပာရည္အျကည္ ခရုဆီ သျကား နွင့္ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ၁နာရီခဲြခန့္ျပုတ္ေပးရပါမယ္။

အေပၚမွ ေဝ့တက္လာတဲ့ အနွစ္ဖတ္အမည္းမ်ားကို ခပ္ထုပ္ေပးပါ။ ျပီးမွနွစ္သက္ရာ ပုဇြန္ ပဲေသြး ျကက္သားလံုး ဝက္သားလံုး ငါးဖယ္လံုး မ်ားကို ထည့္ျပုတ္ပါ။

ကန္စြန္းရြက္ ဆလက္ရြက္ ပဲပင္ေပါက္ အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေစရန္ တို့ကို ေရေနြးေဖ်ာေပးထားပါ။ တဲြဖက္စားသံုးမယ့္ ဆန္ျပားေခါက္ဆဲြကိုလည္း ၂မိနစ္ခန့္ျပုတ္ျပီး ျပန္ဆယ္ထားပါ။ အရမ္းေပ်ာ့ေနေအာင္ျပုတ္ဖို့မလိုပါဖူး။

ျပင္ဆင္ပံုကေတာ့ ပန္းကန္ထဲသို့ ဆန္ျပားေခါက္ဆဲြ အရြက္မ်ား အသားလံုးမ်ား ထည့္ပါ။ အရည္ဆမ္းပါ။ ငရုတ္သီးမႈန့္ ေထာင္းထားေသာေျမပဲမႈန့္ ထည့္ပါ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးျကိုက္သူမ်ားအတြက္ လိုအပ္ရင္ထည့္စားနုိင္ေစဖို့ အခ်ဥ္စိမ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းနွင့္ သံပုရာသီးစိတ္ ျပုလုပ္ထားပါ။ နံနံပင္ ျကက္သြန္ျမိတ္ ဘဲဥ နွင့္ ဝက္ေခါက္ေျကာ္ကိုလည္း ထည့္စားနုိင္ပါသည္။

#ေကြ႕တီယိုသုပ္ အတြက္ကေတာ့ ဆန္ျပားေခါက္ဆဲြ အရြက္ အသားလံုး ေျမပဲေလွာ္မႈန့္ ငရုတ္သီးမႈန့္ ျကက္သြန္ျဖူျဖင့္ခ်က္ထားေသာဆီခ်က္ အားလံုးေပါင္းျပီး နယ္လိုက္ရင္ ေကြ႔တီယိုသုပ္ရပါျပီ။


[Unicode]
အလွယ်ကူဆံုံး #ကွေ့တီယို ပြုလုပ်နည်း

အရိုးပြုတ်ရည်က အဓိကမို့ ကြက်အရိုး သို့ ဝက်အရိုးကို ကြက်သွန်ဖြူ အခွံခွာထားသောမုန်လာဥဖြူ၂လုံး ငရုတ်ကောင်းမှုန့် နံနံပင်အမြစ် ပဲငံပြာရည်အကြည် ခရုဆီ သကြား နှင့် ဆား အနည်းငယ် ထည့်ပြီး ၁နာရီခွဲခန့်ပြုတ်ပေးရပါမယ်။

အပေါ်မှ ဝေ့တက်လာတဲ့ အနှစ်ဖတ်အမည်းများကို ခပ်ထုပ်ပေးပါ။ ပြီးမှနှစ်သက်ရာ ပုဇွန် ပဲသွေး ကြက်သားလုံး ဝက်သားလုံး ငါးဖယ်လုံး များကို ထည့်ပြုတ်ပါ။

ကန်စွန်းရွက် ဆလက်ရွက် ပဲပင်ပေါက် အစိမ်းနံ့ပျောက်စေရန် တို့ကို ရေနွေးဖျောပေးထားပါ။ တွဲဖက်စားသုံးမယ့် ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲကိုလည်း ၂မိနစ်ခန့်ပြုတ်ပြီး ပြန်ဆယ်ထားပါ။ အရမ်းပျော့နေအောင်ပြုတ်ဖို့မလိုပါဖူး။

ပြင်ဆင်ပုံကတော့ ပန်းကန်ထဲသို့ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲ အရွက်များ အသားလုံးများ ထည့်ပါ။ အရည်ဆမ်းပါ။ ငရုတ်သီးမှုန့် ထောင်းထားသောမြေပဲမှုန့် ထည့်ပါ။ ချဉ်ချဉ်စပ်စပ်လေးကြိုက်သူများအတွက် လိုအပ်ရင်ထည့်စားနိုင်စေဖို့ အချဉ်စိမ်ထားသော ငရုတ်သီးစိမ်းနှင့် သံပုရာသီးစိတ် ပြုလုပ်ထားပါ။ နံနံပင် ကြက်သွန်မြိတ် ဘဲဥ နှင့် ဝက်ခေါက်ကြော်ကိုလည်း ထည့်စားနိုင်ပါသည်။

#ကွေ့တီယိုသုပ် အတွက်ကတော့ ဆန်ပြားခေါက်ဆွဲ အရွက် အသားလုံး မြေပဲလှော်မှုန့် ငရုတ်သီးမှုန့် ကြက်သွန်ဖြူဖြင့်ချက်ထားသောဆီချက် အားလုံးပေါင်းပြီး နယ်လိုက်ရင် ကွေ့တီယိုသုပ်ရပါပြီ။


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages